Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-04-29@18:12:21 GMT

چرا «رضا امیرخانی» نویسنده‌ای ممتاز است؟

تاریخ انتشار: ۲۱ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۲۹۶۹۶

چرا «رضا امیرخانی» نویسنده‌ای ممتاز است؟

آثار او، امضای مستتر دارد و حتی اگر مخاطب نام او را بر جلد کتاب نبیند، از رسم الخط خاص آن، سمت و سوی محتوایی و لحن اثر، می‌تواند دریابد که آن چه می‌خواند، به قلم کیست.به گزارش بلاغ، رضا امیرخانی نویسنده جوانی است که تا به حال با کتاب هایش، تعداد زیادی از جوانان را کتابخوان کرده است.

پنجشنبه گذشته تهران شاهد یک اتفاق مهم ادبی بود، رونمایی از تازه‌ترین رمان رضا امیرخانی در کتابفروشی افق که صف طویل علاقه‌مندان به خرید کتاب بسیاری را شگفت‌زده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درباره رضا امیرخانی بیشتر بدانیم:

عکس/ هنوز کتاب زنده است «رضا امیرخانی» وجه مالی جایزه‌اش را نگرفت نامزدهای «یک دهه ادبیات اقتصادی» برگزیده شدند انتقاد صریح رضا امیرخانی به وضعیت کپی رایت در «چشم شب روشن» رضا امیرخانی کیست؟ + عکس امیرخانی:باید نویسندگان دفاع مقدسیِ گنج‌یاب شناسایی و تربیت شوند روایت خواندنی دیدار اهل تسنن با رهبری رمان‌های برتر دفاع مقدس از دید نویسندگان گپی با رضا امیرخانی دوست داشتم راننده پله هواپیما شوم/اگر پولِ مفت داشتم امیرخانی نمی‎شدم روش‌ امیرخانی در رسیدن به علم بومی

«ر ه ش» جدیدترین رمان رضا امیرخانی شش سال پس از انتشار «قیدار» در حالی منتشر می‌شود که وی این بار شخصیت اصلی رمانش را یک زن قرار داده است،‌ او در «ر ه ش» به موضوع توسعه شهری پرداخته است. امیرخانی پیش از این درباره «ر ه ش» گفته بود که  این کتاب در قالب رمان است و به زندگی دو معمار جوان را روایت می‌کند. مثل کتاب "ارمیا" و "بیوتن" در این کتابم هم شخصیت یکی از رمان‌هایم حضور دارد. این اثر یک رمان معمارانه است و در آن بیشتر دارم به سراغ واکاوی این مسئله می‌روم که چه اتفاقی برای شهر در حال رخ دادن است.

رضا امیرخانی - جشن امضای ره ش

رضا رسولی نویسنده در یادداشتی که آن را در اختیار ما قرار داده است،‌ به موضوع استقبال قابل توجه از کتاب رضا امیرخانی پرداخته است. این یادداشت به شرح ذیل است:

«استقبال پر اشتیاق علاقمندان به ادبیات از ره ش_ رمان جدید رضا امیر خانی_ تحلیل‌گران جامعه شناسی ادبیات را با این سوال مواجه می‌کند که مزیت او بر سایر نویسندگان چیست که اثر نخوانده‌اش با چنین اقبالی مواجه می‌شود و اساسا امتیاز این نویسنده چیست و چه دلایلی بر شهرت و محبوبیتش دلالت می‌کند؟

برای پاسخ گویی به این سوال لازم است، 7 پنجره به روی آثار و رفتار این نویسنده گشوده شود.

1.تجربه زیستی متنوع ، پشتوانه‌ای پایدار، برای خلق آثاری جذاب است.

سفر او به بیش از 30 کشور جهان. ایران گردی مستمرش به نحوی که بارها مسافر شهرها و استان‌های ایران بزرگ بوده و برخی نوارهای مرزی را بارها با پای پیاده پیموده است. دوستی و مراودات او با گروه‌های مختلف اجتماعی از روحانیون گرفته تا ورزشکاران و دانشجویان و بازرگانان و نخبگان علمی و سیاست مداران ، از جمله منابع همین پشتوانه تلقی می‌شود.

2. حرفه‌ای بودن از این نویسنده، چهره‌ای ساخته که در تمام سال‌های اخیر، بر فراز بوده و روی فرود را، نظاره نکرده است.

نوشتن مستمر، پایمردی بر اندیشه‌های مستقل فکری، سپردن آثار به ناشران خوش نام و تخصصی ادبیات، توجه به ریزه‌کاری‌های مهمی مانند استفاده دائمی از لوگوی اسم بر روی جلد آثار و متکی بودن بر حمایت مخاطبان ،جلوه‌هایی از حرفه‌ای‌گری اوست.

3.حفظ استقلال شخصی و اجتماعی. با وجود آشنایی و ارتباط گسترده و مستمرش با صاحبان مناصب ملی، هم چنان استقلال خود را حفظ کرده است و از دام‌های تبدیل شدن به یک کارمندِ_حتی عالی رتبه اما گوش به فرمان_چون آهوی گریز پا گریخته است و هرگز مسئولیت اجرایی در هیچ کدام از سازمان های دولتی یا حکومتی را نپذیرفته است.

وحتی وقتی در سفرنامه داستان سیستان، روایت سفر عالی ترین مقام کشور را به رشته تحریر در می‌آورد، استقلال رای خود را در قالب نقد وانتقاد و تحلیل ِ وضعیت، حفظ می‌کند.

4. آثار او، امضای مستتر دارد و حتی اگر مخاطب نام او را بر جلد کتاب نبیند، از رسم الخط خاص آن، سمت و سوی محتوایی و لحن اثر، می‌تواند دریابد که آن چه می‌خواند، به قلم کیست.

5.سلوک شخصی. ادب فردی و آگاه بودن از ادب مقام در مواجهه با طبقه‌های طولی و عرضی افراد جامعه، تواضع غیر تصنعی، نجابت کلام و پیراستگی گفتار، صمیمت و شیک پوشی این نویسنده، از جمله رازهای آشکار محبوبیت و مقبولیت اوست.

6.بی‌نیازی از پدر خوانده‌های ادبی. او از همان سال‌هایی که محسود برخی جریان‌ها، انجمن‌ها و پدر خوانده‌های ادبی قرار گرفت و کار تا جایی پیش رفت که با تعبیر آمیخته با استخفاف نویسنده جوان! از او یاد می‌کردند و در عموم جوایز و جشنواره‌های ادبی ، آثارش را بایکوت کردند، با بی‌نیازی حرفه‌ای و رسانه‌ای، پاسخ این بی‌توجهی و بایکوت‌ها را داد.

7. حضور و ارتباط مستمر و معنادار رسانه‌ای. در روزگاری که دیگر فعالیت‌های فرهنگی تک ساحتی نیست و هر اثر و موثری، باید در منظومه انعکاس رسانه‌ای دیده شود، ارتباط سازنده و جاگیری به هنگام رسانه‌ای او، به معرفی کتاب‌هایش، ضریب مضاعف داده است.

و اکنون در آستانه چهل سالگی انقلاب اسلامی، صف دختران و پسران خیابان انقلاب، برای خرید تازه ترین کتاب ِنویسنده چهل و چهار ساله انقلاب، به حافظه بهمن 96 سپرده می‌شود.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۲۹۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هاآرتص: اسرائیل دانشگاه‌های آمریکا را از دست داده است

به نوشته رسانه پر تیراژ رژیم صهیونیستی، اسرائیل جوانان آمریکا را از دست داده است و بدون تغییر ساختار رهبری اسرائیل، حمایت دولت ایالات متحده را هم از دست خواهد داد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، آورات ریتان عضو کنست از حزب کار رژیم صهیونیستی در یادداشتی که در واکنش به تظاهرات گسترده دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا علیه سیاست‌های رژیم صهیونیستی منتشر شده اعتراف کرد، اسرائیل حمایت نه تنها دانشجویان بلکه جوانان آمریکایی را از دست داده است.

در مقدمه این نوشتار آمده است: روز 7 اکتبر ما با یک اقدام نظامی غافلگیر شدیم، روز 8 اکتبر بود که فهمیدیم کابینه‌ای  داریم که قادر به هیچ کاری نیست، و امروز هم شاهد سومین شکست خود هستیم، تا متوجه شویم اسرائیل در بخش رسانه‌ای هم شکست خورده است.

در ادامه این یادداشت نویسنده اعتراف می‌کند، آنچه که با یک کمپ حمایت از فلسطینیان در داخل دانشگاه کلمبیا آغاز و پلیس نیویورک ده‌ها نفر از آنها را دستگیر کرد، به سرعت و بدون هیچ کنترلی به بسیاری از دانشگاه‌های دیگر ایالات متحده و حتی خارج از آن سرایت کرده است، موجی مبهم با شعارهایی همچون تل‌آویو و اسرائیل را منفجر کنید یا گردان‌های قسام ما به شما افتخار می‌کنیم سرتاسر این دانشگاه‌ها را فرا گرفته است و حباب اسرائیل برای دانشجویان آمریکایی را منفجر کرد.

به اعتقاد نویسنده، درست است که فقط مدت کوتاهی است که ایالات متحده با تصویب بسته کمک‌های نظامی خود با اکثریت آرا در مجلس سنا حمایت قدرتمندانه خود را از اسرائیل به اثبات رسانده اما تصاویر رسیده از دانشگاه‌ها در کنار رویکردهای بلند مدت موجود در دولت، رسانه‌ها و جامعه آمریکا ادامه این پشتیبانی را تهدید می‌کند.

سپس نویسنده اعتراف می‌کند: اسرائیل دانشگاه‌ها را از دست داده است، این روند در چارچوب یک عملیات بلند مدت از مبارزات اجتماعی و سیاسی در جامعه آمریکا به وقوع پیوست، در حالی که مفاهیم حمایت از اسرائیل تا حدود زیادی در فرهنگ جوانان ایالات متحده ریشه دوانده بود، امروز به نقطه تغییر رسیده است و تا انکار حق دولت اسرائیل در ادامه بقا و ارتباط یهودیان با سرزمین اسرائیل هم رسیده است.

در بخش دیگری از این نوشتار آمده است، میزان حمایت از اسرائیل در نظر سنجی‌‌هایی که بعد از 7 اکتبر انجام گرفته در میان جوانان بین 18 تا 24 سال به شدت کاهش یافته است.

50 درصد از آنها از حماس حمایت کرده و اکثر آنها هم مخالفت خود را با سیاست‌های بایدن در قبال اسرائیل ابراز داشتند.

آنها همان جوانانی هستند که امروز پلاکاردهای "از دریا تا رودخانه " را برافراشته‌اند و خوستار انتفاضه در دانشگاه‌های بزرگ هستند، و شاید در آینده آنها را در پست‌های کلیدی و تاثیر گذار در مجلس سنا و در دادگاه‌ها و ساختارهای اقتصادی و حتی کاخ سفید ببینیم.

آنچه مشخص است آن است که موضع ضد اسرائیلی و سامی ستیز در حال رخنه به سیاست‌های ایالات متحده هم هست و به ویژه در سال انتخابات نامزدها نمی‌توانند آرای این رای دهندگان احتمالی را نادیده بگیرند.

نویسنده سپس تاکید می‌کند که هشدار اولیه در رابطه با از دست رفتن احتمالی حمایت آمریکا یک ماه پیش نمایان شد، زمانی که ایالات متحده به شکل دراماتیکی حاضر به استفاده از حق وتو علیه طرح پیشنهادی در شورای امنیت سازمان ملل نشد، امری که باعث شد نخست وزیر سفر هیئت اسرائیلی به واشنگتن را لغو کرد.

خیزش دانشگاه‌های آمریکا؛ حرف حساب دانشجویان چیست؟سیل انتقادها به رئیس دانشگاه کلمبیا به‌دلیل سرکوب معترضانخیزش سراسری دانشگاه‌های آمریکا علیه صهیونیست‌ها/گزارش ویژه

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نویسنده اسیر فلسطینی برنده جایزه ادبی بوکر شد
  • جایزه بوکر عربی ۲۰۲۴ به اسیر فلسطینی رسید
  • عرضه ۳ اثر از سوره مهر یزد در نمایشگاه کتاب
  • بررسی آثار کلر ژوبرت نویسنده و تصویرگر مسلمان شده فرانسوی
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • «مگره و مردان محترم» در کتابفروشی‌ها دیده شدند
  • هاآرتص: اسرائیل دانشگاه‌های آمریکا را از دست داده است
  • انتشار کتاب یوسف گم گشته باز آید در ماهشهر
  • برگزاری جشن تولد برای مجموعه کتاب‌های پیامبران اولوالعزم در نمایشگاه کتاب
  • ریشه‌یابی علل کمبود مدافعان چپ ممتاز در فوتبال مدرن